úterý 15. září 2015

Bramboráčky s cuketou

Na internetu je samozřejmě receptů na cuketové bramboráky spousta, ale dnes se s vámi podělím o to, jak je dělám já :) Ještěže máme rodinu a přátele, kteří nás zásobují domácími cuketami :)


350 g brambor
400 g cukety
3-4 vejce
1/2 lžičky česnekového prášku nebo 2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
asi 3 lžíce mouky (hladké/pohankové/rýžové)
olej (na smažení na pánvičce)

Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme (použila jsem food processor). Přebytečnou šťávu vymačkáme, přidáme vejce, koření a mouku. Těsto by nemělo být ani moc tekuté, ani moc tuhé - tak aby jednoduše šly na pánvi vytvořit placičky.


Jestli hubnete, zkuste dát oleje trochu míň, ale podle mě to "nasucho" není ono.. :D Na pánev dáme lžící těsto a vytvarujeme do tenké placičky. Snažíme se otáčet pouze jednou, minimalizujete tak riziko roztržení bramboráčku. :)


A takhle hezky mi to manžel naaranžoval na talíř  :-P

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla