Variací je neskutečně mnoho - já jsem si oblíbila tuto kombinaci banánu a karobu.Neděste se, že směs bude zpočátku hodně tekutá; chia semínka a mletá lněná semínka vlhkost pohltí a do rána zůstane jen hustá kaše. :)
Na 2 porce:
3/4 hrnku ovesných vloček (můžete dát i bezlepkové)
2 lžičky karobu
2 lžíce chia semínek
2 lžíce strouhaného kokosu
1 vrchovatá lžíce mletých lněných semínek
2 rozmačkané banány
1 lžíce oříškového másla (mandlové máslo je můj nový favorit! recept ZDE)
3/4 - 1 hrnek rostlinného mléka (použila jsem sójové - Alpro Soya, zatím nejlépe chutnající kupované sójové mléko co znám)
1 - 2 lžíce javorového sirupu na doslazení
1. Smícháme suché suroviny - ovesné vločky, karob, chia semínka, mletá lněná semínka, strouhaný kokos.
2. Poté přidáme rozmačkaný banán, mandlové máslo (nebo jiné oříškové máslo) a zalijeme rostlinným mlékem.
3. Podle vlastní chuti (ale s mírou!) dosladíme sirupem dle vlastního výběru nebo stévií. Směs je trochu tekutější, toto je foceno až po pár hodinách v lednici.
Tak, a máme další snídani šampionů, která je navíc hotová za 10 minut i s mačkáním banánu vidličkou :) Rýžovou kaši děláme na snídani nejčastěji, ale přece jen je s tím víc práce, protože ji musím pořád hlídat aby mi "neutekla" na sporák. I když, na Vánoce jsem od manžela dostala rýžovar, tak mi tohle udělátko snad usnadní i to vaření rýže :))
Blogpost o Vánocích přijde brzy! Zatím užívejte volno a mlsání :) A když vám bude ze všech těch řízků a salátu těžko, namixujte si Green Monster smoothie, recept ZDE ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla