pátek 2. září 2016

Hrášková polévka s cuketou a parmezánem

Poslední dobou jsem si oblíbila na večeři husté polévky - je to jednoduché, rychlé - člověk v podstatě jen nahází očištěnou zeleninu do hrnce, a čeká až se uvaří :) A jelikož je cuketová sezóna... tahle tu nemůže chybět!


Ingredience:
1 střední cuketa
1 brambora
1 balení mrazeného hrášku
kousek pórku nebo 1 menší cibule
cca 1 litr vývaru nebo vody
1/3 hrnku pohanky lámanky na zahuštění
koření dle chuti (sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový list, 2 kuličky nového koření)
hoblinky parmezánu na ozdobu



Pórek nebo cibuli nakrájíme na kousky a v hrnci nebo hluboké pánvi lehce osmahneme. Bramboru oloupeme, domácí cuketě obvykle slupku nechávám, oboje nakrájíme na kousky, a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list, nové koření a pepř a necháme chvilku povařit pod pokličkou. Až jsou kousky brambor měkké, přisypeme mražený hrášek a znovu necháme chvilku přejít varem. Vyndáme bobkový list a nové koření ven z hrnce a tyčovým mixérem rozmixujeme polévku na krém. V tomto stádiu dosoluji a dopepřuji. Poté nasypeme do polévky pohanku lámanku naposledy necháme trošku povařit. Pokud polévka zhoustne moc, můžeme přilít trochu vody.


Když polévka zbyde, bez problémů můžeme zmrazit  na později :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla