neděle 3. srpna 2014

Banánovo-čokoládový chia puding

Kdo má rád puding? Kdo má rád jednoduché nenáročné dezerty a svačinky? Kdo rád ví, co jí? Pokud jste si na tyto otázky odpověděli kladně, bude se vám dnešní post líbit. :) Jde o chia puding - "puding" který se nevaří, a zhoustne díky namletým chia semínkům nebo případně namletým lněným semínkům. O prospěšnosti chia semínek zde psát určitě nemusím, a tak se rovnou vrhneme na recept!



Na 2 skleničky:
2 velmi zralé banány (naprosto ideální je pro mě ale kombinace banánu a avokáda!)
2 lžíce javorového sirupu
2 vrchovaté lžíce kakaa (asi 1/4 hrnku, nebo dle chuti)
1/2 hrnku vody nebo rostlinného mléka (mandlové, konopné, kešu, atd...)
1/2 hrnku rozemletách chia semínek nebo lněných semínek (možno i zkombinovat)


Všechny ingredience smícháme ve food processoru nebo stolním mixéru a rozmixujeme dohladka. Chia semínka můžeme předem rozemlít na prášek (moje preference, používám k tomu kávomlýnek) nebo nechat v celku. Pokud použijeme lněná semínka, musí být rozemletá nebo aspoň drcená ve hmoždíři.
Poté rozdělíme do misek nebo skleniček a necháme vychladit v ledničce několik hodin, klidně přes noc.


Můžeme přidat čerstvé nebo zmražené ovoce nebo piškoty, a máme svačinku :)




2 komentáře:

  1. Ahoj Papajo, tenhle recept se mi moc libi, urcite vyzkousim !
    Chia seminka mam rada a pridavam si je vsude, kde muzu. Taky jsem u nas objevila dobrotu Chia pod, je to kelimek s chia seminky namocenymi v kokosovem mleku s ruznymi prichutemi. Uzasne :).
    Na tvuj blog jsem narazila dneska, kdyz jsem se koukala po receptu na jablecne maslo.
    Mas prima recepty, budu se vracet. Eva

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky, diky moc, jsem rada ze se ti tu libi! :)
    Jablecne maslo jsem dnes dodelala a mam ho 8 krabicek od velkych Lucin, musim to dat do mrazaku :)
    Jinak uz jsem zkousela i chia puding z kokosoveho mleka a vyborne :)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla