středa 13. listopadu 2013

Snídaně šampionů 002: Rýže s ovocem / Brown rice with fruits

Na snídani nejím žádné pečivo, a tak střídám různé bezlepkové kaše. Naše nejoblíbenější je rýžová s ovocem, slazená javorovým sirupem. Dnes jsem místo bílé kulatozrnné rýže zkusila uvařit hnědou (natural, chcete-li). Neudělá takovou kašičku jako bílá, ale to je podle mě spíš dobře :)

Jako ovoce jsem zvolila mango, které máme doma, ale posloužilo by v podstatě cokoli, co máte doma - jablka, hrušky, dýně, atd.

Na 1 porci potřebujeme:

55g kulatozrnné rýže natural, uvařené (vařila jsem 40min)
1 lžíce domácího zázvorového sirupu (recept ZDE)
1 lžička rýžového sirupu
1/2 manga, nakrájeného na kostičky
1 lžička kokosového oleje
1 lžička chia semínek
hrst mandlí nebo jiných oříšků

1. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.


2. Chia semínka zalijeme troškou vody a necháme asi 15 minut stát, aby se vytvořil "gel".
3. Mango nebo jiné ovoce nakrájíme na kostičky, kokosový olej ohřejeme, aby se rozpustil.


4. Smícháme rýži se všemi ostatními ingrediencemi. Na závěr můžeme ozdobit třeba strouhaným kokosem.


 Dobrou chuť přeju! :))


ENGLISH RECIPE - I´m working on it!

2 komentáře:

  1. Vypadá to dobře a bude to chutnat výtečné skusím to díky za recept

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za komentář, určitě stojí za zkoušku, klidně i s obměnami!

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla