úterý 17. února 2015

Valentýnská snídaně - inspirace

No jo, Valentýn je kravina, svátek pro obchodníky se srdíčkovýma spoďárama a stupidníma přáníčkama, a tak dále... Ale ať už nemáte Valentýn rádi sebevíc, nevyhnete se mu, v únoru jsou prostě červená srdíčka všude :D Ale není přece nic špatného na tom udělat nějakou drobností radost vaší drahé polovičce, ne? (když to neděláte jen pouze v tento den, že)

Tak jsem měla náladičku udělat sobě a manželovi královskou srdíčkovou snídani, tentokrát ve dvou variantách - slaná pro muže, sladká pro mě. A sklidila úspěch :)


Co se týče srdíčka vykrojeného do toustu, mělo by být co největší, protože jinak vajíčko vyteče všude kolem a estetika celého díla je víte kde (věřte mi, na fotce je až druhý pokus :D). Vykrojený toust se musí opéct napřed z vrchní strany, a potom toust obrátíme a doprostřed umístíme vejce a posolíme. Na mírný stupeň opékáme dokud vajíčko nedosáhne požadované konzistence. Ale pozor abyste nepřipálili toust!!


No a sladká varianta je tentokrát (opět) ovesno-ječná kaše se lžící kokosového mléka, malinami a srdíčky vykrojenými z jablek. Kaše je posypaná chia semínky a skořicí.



A pamatujte, že takové hravé snídaně potěší kohokoli kdykoli, ne jen na Valentýna! ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla