pátek 9. května 2014

12 tipů na oběd do krabičky

Krabičkování se poslední dobou hodně rozšířilo (naštěstí). Stále více lidí odmítá jíst neustále jídla, jejichž původ, příprava či vzhled jsou přinejmenším podivné. V dnešní době mají pracující lidé pár možností, jak se stravovat. Buď chodí na oběd na "meníčka", využívají rozvozu jídel, chodí do firemní jídelny (což je někdy horší než školní jídelna, believe me!), nebo si připravují oběd sami do krabičky.

Já kombinuju všechny tyto možnosti, podle toho jak mám čas vařit (i pro muže), a podle toho co mají v jídelně (nic jiného než nově zavedené bezmasé jídlo bych si tam nedala už).. Ale kdo má pořád chuť, čas a myšlenky na to vymýšlet co zrovna na zítra uvařit tak, abych nestrávila v kuchyni celý odpoledne a večer?

No, dnes se s vámi podělím o pár obědů, které vařím do krabičky do práce já... Pokud by byl zájem o recept, napište do komentářů :)

1. Těstoviny s bazalkovým pestem, pečenou cuketou a parmazánem


2. Quinoa salát s okurky, mrkví a zakysanou smetanou


3. Špenátové lasagne


4. Quinoa salát se zeleninou, červenými fazolemi a avokádovým dipem (avokádový dip = avokádo, cottage sýr, hrst čerstvého špenátu natrhaného na kousky, česnek/wasabi, sůl, pepř.... MŇAMKA největší, snědla bych toho kotel :D )


5. Hustá mrkvová polévka s červenou čočkou


6. Losos s avokádovým dipem a zeleninou


7. Vepřové medailonky na smetanové žampionové omáčce s tyminánem, zelené fazolky, pečené brambory


8. Bylinkový losos s jasmínovou rýží


9. Mini Quiche se špenátem a slaninou


10. Bylinkové kuřecí kousky se zeleninou a červenou čočkou.


11. Noky se špenátem (a uzeným lososem.. když je ve slevě :) )


12. Pečená kuřecí prsa se salátem


A dnes mi dorazily dělené krabičky Lock&Lock, tak už nebudeme tahat do práce milion krabiček, ale každý jen jednu a v ní asi všechno jídlo na den v práci .. aaaa very excited! :) napíšu jak jsem spokojená nebo nespokojená :)

2 komentáře:

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla