středa 5. února 2014

Lehká večeře: Pečená kuřecí prsa se salátem a domácím dresinkem

Tento příspěvek bude o vaření, ne o pečení. Nebaví mě to tak moc jako nějaké chuťovky, ale vařím téměř denně, je to nezbytnost (v práci odmítám chodit do naší "jídelny"). Je to takové jídlo, co by chutnalo většině lidí (kromě českojedlíků co potřebují mít ke každému masu brambory nebo knedlik), je nenáročné na přípravu a opravdu chutné!

Záměrně nebudu psát množství, u vaření si to holt člověk musí udělat podle svých chutí víceméně :)


Potřebujeme:
kuřecí prsa
vaše oblíbené koření (já dala grilovací na kuře s obsahem soli, barevný pepř, oregano a špetku muškátového oříšku)
olivový olej

mix salátů (Albert) nebo udělat si vlastní mix
cherry rajčátka
kousek mrkve, nastrouhat nahrubo
červená cibule
plátky jablka se slupkou

dresink: kelímek bílého jogurtu, mořská sůl, barevný nebo černý pepř, bazalka, tymián, lžíce olivového oleje, lžička tatarky, lžička kečupu, česnek
- mně osobně vadí nakyslá chuť, takže do dresink nakapu pár kapek stévie, nebo přidám lžičku cukru - ano, vím, zní to divně :D ale mně to tak víc chutná

1. Kuřecí prsa očistíme, zlehka potřeme olivovým olejem a okořeníme. Dáme péct do trouby na 220°, případně během pečení ztlumit na 180°. Celková doba závisí na velikosti masa, já pekla asi 45 minut a prsa nebyla vysušená.

2. Zatímco se pečou kuřecí prsa, připravíme salát a dresink. Do salátu jsem nakrájela cherry rajčátka a nastrouhala mrkev. Určitě bych přidala i jinou zeleninu kdybych měla zrovna po ruce!

3. Smíchejte všechny ingredience na dresink dohromady, ochutnávejte a dochucujte dokud nebudete spokojeni :)


A ani nám ty brambory, knedlíky nebo rýže nechyběly! :)

2 komentáře:

  1. Vypadá to naprosto báječně!!!

    Jen mě napadá, že je to vlastně opět o pečení :). Určitě vyzkouším, lákavé a svěží!

    OdpovědětVymazat
  2. :D vlastně ano, i tady se peče! díky! :)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když se v komentářích podělíte o své zkušenosti, připomínky a rady!
Pavla